پاسداران، بوستان هشتم
09358530203
پاسداران بوستان هشتم

درمان افسردگی اساسی

درمان افسردگی اساسی

افسردگی یک اختلال خلقی جدی است، که اثرات منفی بر کل بدن شما از جمله خلق و خو و افکار و احساسات شما می گذارد. می تواند همه ابعاد زندگی شما را تحت تأثیر قرار دهد. افسردگی یک ضعف یا نقص در شخصیت نیست، بلکه یک عدم تعادل شیمیایی در مغز است بنابراین باید نسبت به  درمان افسردگی اساسی هر چه سریع تر اقدام کنید. در صورتی که افسردگی درمان نشود، می تواند شدید تر شده و مشکلات خیلی جدی تری را به همراه داشته باشد.

دلایل بروز افسردگی

علت اصلی افسردگی به دلیل عدم تعادل مواد شیمیایی در مغز است. عوامل دیگری نیز نقش دارند، به عنوان مثال رویدادهای زندگی یا بیماری های خاص در بروز افسردگی می تواند تاثیر گذار باشند.

درمان افسردگی اساسی

درمان افسردگی اساسی معمولاً شامل ترکیبی موارد زیر می باشد، که بر اساس نوع و شدت افسردگی به افراد پیشنهاد می شود:

  1. خودیاری
  2. گفتار درمانی
  3. دارودرمانی

درمان افسردگی خفیف

در صورتی که پزشک عمومی افسردگی خفیف را در شما تشخیص دهد، ممکن است که به شما توصیه کند مدتی منتظر بمانید و برخی اقدامات که در ادامه به آن ها اشاره می شود را انجام دهید و پس از دو هفته مجدد به او مراجعه کنید. بعد از گذشت این مدت پیشرفت شما بررسی شده و برای شما برنامه ریزی خواهد شد. اگر افسردگی خفیف دارید، درمان های زیر به شما توصیه می شود.

ورزش

نتایج برخی تحقیقات نشان می دهد که ورزش می تواند در درمان افسردگی اساسی نقش تاثیر گذاری داشته باشد.  ورزش کردن یکی اصلی ترین درمان های افسردگی خفیف است.

خودیاری

صحبت کردن در رابطه با احساسات با یک دوست مورد اعتماد می تواند در درمان افسردگی اساسی مفید باشد.

افسردگی خفیف تا متوسط

اگر افسردگی خفیف دارید که درمان نمی شود، یا افسردگی متوسط ​​دارید،  گفتار درمانی می تواند برای شما مفید باشد. انواع مختلفی از درمان های گفتاری برای درمان افسردگی اساسی وجود دارد، از جمله درمان شناختی رفتاری (CBT) و مشاوره.

افسردگی متوسط ​​تا شدید

در صورتی که مبتلا به افسردگی متوسط ​​تا شدید هستید، درمان های زیر ممکن است به شما توصیه شود.

مصرف داروهای ضد افسردگی

داروهای ضد افسردگی  داروهایی هستند که با مصرف آن ها می توانید علائم افسردگی کنترل کنید. این داروهای ضدافسردگی  معمولاً برای افسردگی متوسط ​​یا شدید توسط روانپزشک تجویز می شوند.

درمان ترکیبی

عموما توصیه می شود که برای درمان افسردگی بالینی یک دوره از داروهای ضد افسردگی به همراه گفتار درمانی را سپری کنید، روش درمان ترکیبی برای درمان افسردگی های اساسی شدید توصیه می شود.دارو درمان به همراه گفتار درمانی سرعت بهبود را تسریع می کند.

تیم های سلامت روان

اگر افسردگی شدید دارید، پیشنهاد می کنیم که به تیم سلامت روان حس تحول شیمرانات که متشکل از روانشناسان و روانپزشکان و درمانگران هستند، مراجعه کنید.یکی از مهم ترین خدمات این موسسه روانشناسی در پاسداران درمان انواع افسردگی و درمان های تخصصی فشرده بهمراه دارودرمانی است.

گفتاردرمانی افسردگی اساسی

درمان شناختی رفتاری (CBT)

درمان شناختی رفتاری (CBT)  این نوع روش درمانی به شما کمک می کند تا افکار و رفتار خود را به طور کامل درک کنید و متوجه شوید که افکار شما چه تاثیراتی بر زندگی شما خواهند گذاشت.

CBT به شما ثابت می کند که اتفاقات گذشته ممکن است درد ناک بوده باشند، اما بیشتر بر این تمرکز دارد آن اتفاقات شما را شکل داده و  قوی تر کرده اند. این روش درمانی کمک می کند که طرز فکر، احساس و رفتار خود را در زمان حال تغییر دهید.

می آموزد که چگونه بر افکار منفی غلبه کنید. جلسات درمان شناختی رفتاری عموما یک جلسه در هفته یا هر 2 هفته یک بار با یک درمانگر برگزار می شود. دوره درمان معمولا بین 5 تا 20 جلسه طول می کشد و هر جلسه 30 تا 60 دقیقه طول می کشد.

درمان بین فردی (IPT)

درمان بین فردی (IPT) بر روابط شما با دیگران و مشکلاتی که ممکن است در روابط خود داشته باشید، متمرکز است. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد IPT می تواند به اندازه داروهای ضد افسردگی یا CBT موثر باشد.

روان درمانی روان پویشی

در روان درمانی روان پویشی (روان تحلیلی)، یک درمانگر با روانکاوی شما را ترغیب می کند که هر آنچه در ذهنتان می گذرد را بازگو کنید.

روانکاوی به شما کمک می کند تا از معانی یا الگوهای پنهانی که انجام می دهید و دلیل آن را نمی دانید، آگاه شوید این کار ممکن است به حل کردن مشکلات شما کمک کند.

درمان افسردگی

مشاوره

مشاوره  نوعی درمان است که به شما کمک می کند در مورد مشکلاتی که در زندگی خود با آن مواجه هستید با فردی متخصص صحبت کرده و در رابطه با آن فکر کنید تا بتوانید راه های جدیدی برای مقابله با آنها پیدا کنید.

مشاوران از شما حمایت می کنند که برای مشکلات خود راه حل مناسبی پیدا کنید، آن ها به شما نمی  گوین که دقیقا چه کاری انجام دهید، بلکه به شما چند راهکار ارائه می کنند و انتخاب با شماست.

مشاوره برای افرادی توصیه می شود که به طور کلی سالم هستند و اختلال روانی خاصی ندارند، اما برای مقابله با یک بحران مانند مسائل مربوط به رابطه، سوگواری ، بیکاری،  ناباروری یا یک بیماری جدی به کمک نیاز دارند.

داروهای ضد افسردگی

  • داروهای ضد افسردگی  داروهایی هستند که برای درمان و کنترل علائم افسردگی از آن ها استفاده می شود، از آن ها انواع مختلفی در دسترس است.
  • داروهای ضد افسردگی انواع مختلفی دارند که ممکن است بدن افراد مختلف به هر کدام پاسخ متفاوتی داشته باشد، بنابراین احتمالا شما باید از چند نوع داروی مختلف استفاده کنید تا داروی مناسب با خودتان را بیابید.
  • هر داروی ضد افسردگی که موثر بود، باید حداقل 4 تا 6 ماه پس از کاهش علائم، مصرف آنها را با همان دوز ادامه داشته باشد.
  • توجه کنید که هرگز داروهای خود را بدون هماهنگی با روانپزشک خود قطع و یا دوز آن ها را کم یا زیاد نکنید، اینکار می تواند بسیار خطرناک باشد.

مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)

ممکن است پزشک برای کنترل و درمان افسردگی اساسی در شما یک نوع مدرن به نام مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) برای شما تجویز می‌شود.

نمونه هایی از داروهای ضد افسردگی رایج SSRI عبارتند از :

  • پاروکستین (Seroxat)
  • فلوکستین (Prozac)
  • سیتالوپرام (Cipramil)

این دارو ها به افزایش سروتونین در مغز کمک می کنند، سروتونین یک ماده شیمایی طبیعی در مغز است که به خوش خلقی کمک می کند.

مزایای مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)

تاثیر SSRI ها مانند داروهای ضد افسردگی قدیمی است با این تفاوت که عوارض جانبی کمتری دارند، و این حداقل عوارض معمولا با گذشت زمان بهبود می یابند.

عوارض مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)
  • تهوع
  • سردرد
  • خشکی دهان
  • مشکلات جنسی

مصرف داروهای ضد افسردگی رایج SSRI برای افراد زیر 18 سال

برخی از SSRI ها برای کودکان و جوانان زیر 18 سال توصیه نمی شوند و تحقیقات نشان می دهد که در صورت مصرف افراد زیر 18 سال، خطر  آسیب رساندن به خود و یا خودکشی افزایش می یابد.

فلوکستین تنها SSRI است که افراد زیر 18 سال می توانند از آن استفاده کنند، البته باز هم نیاز است که پزشک این دارو را تجویز کرده باشد.

داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCAs)

داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCAs) گروهی از داروهای ضد افسردگی هستند که برای درمان افسردگی های متوسط ​​تا شدید از آن ها استفاده می شود.

داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای با افزایش سطح مواد شیمیایی سروتونین و نورآدرنالین در مغز شما به بهبود افسردگی کمک می کنند. که در بهبود خلق و خوی شما تاثیر گذار خواهد بود.

آنها به طور کلی ایمن هستند، اما اگر از TCA استفاده می کنید، سیگار یا حشیش ضربان قلب شما را افزایش می دهد.

عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای

عوارض جانبی TCA از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما ممکن است شامل:

  • خشکی دهان
  • تاری دید
  • یبوست
  • مشکلات دفع ادرار
  • تعریق
  • احساس سبکی سر
  • خواب آلودگی

عوارض جانبی معمولاً در عرض 10 روز کاهش می یابد و دلیل آن این است که بدن شما به دارو عادت می کند.

ورتوکستین

Vortioxetine (Brintellix یا Lundbeck) توسط موسسه ملی بهداشت و مراقبت عالی (NICE) برای درمان بزرگسالانی که افسردگی اساسی را به طور مکرر تجربه می کنند، توصیه می شود.

عوارض جانبی ورتیوکستین:
  •  خواب های غیر طبیعی
  • یبوست
  • اسهال
  • سرگیجه
  • خارش
  • حالت تهوع
  • استفراغ

سایر داروهای ضد افسردگی

داروهای ضد افسردگی جدید، مانند ونلافاکسین (Efexor)،  دولوکستین (Cymbalta یا Yentreve) و میرتازاپین (Zispin Soltab)، به روشی کمی متفاوت از SSRI ها و TCA ها عمل می کنند.

ونلافاکسین و دولوکستین به عنوان مهارکننده های بازجذب سروتونین- نورآدرنالین (SNRI) شناخته می شوند. مانند TCA ها، سطح سروتونین و نورآدرنالین را در مغز شما تغییر می دهند.

مطالعات نشان داده اند که SNRI می تواند موثرتر از SSRI باشد، اما آنها به طور معمول تجویز نمی شوند زیرا می توانند منجر به افزایش فشار خون شوند.

علائم ترک

داروهای ضدافسردگی مانند داروهای غیرقانونی و سیگار اعتیادآور نیستند، اما ممکن است با قطع مصرف آنها علائم زیر را داشته باشید:

  • ناراحتی معده
  • علائم شبیه آنفولانزا
  • اضطراب
  • سرگیجه
  • رویاهای واضح در شب
  • احساساتی در بدن که شبیه شوک الکتریکی است

در بیشتر موارد، این علائم کاملاً خفیف هستند و بیش از 1 یا 2 هفته طول نمی کشند، اما گاهی اوقات می توانند شدیدتر باشند.

ذهن آگاهی

منظور از ذهن آگاهی توجه بیشتر به لحظه حال و تمرکز بر افکار، احساسات  و دنیای اطراف برای بهبود سلامت روانی است.

هدف از ذهن آگاهی این است که درک بهتری از ذهن و بدن خود داشته باشید و یاد بگیرید چگونه  خود را دوست داشته باشید و با اضطراب کمتری به زندگی خود ادامه دهید.

خار مریم و تاثیر آن بر درمان افسردگی بالینی

گیاهی است که برخی افراد برای درمان افسردگی اساسی از آن استفاده می کنند. شواهدی وجود دارد که گیاه خارمریم ممکن است برای درمان افسردگی خفیف تا متوسط ​​مفید باشد، اما پزشکان مصرف آن را توصیه نمی‌کنند.

مصرف خار مریم با سایر داروها مانند داروهای ضد تشنج، ضد انعقاد، داروهای ضد افسردگی و قرص های ضد بارداری نیز ممکن است تداخل داشته و خطرناک باشد.

همچنین، گیاه خار مریم ممکن است با قرص های ضد بارداری تداخل داشته باشد و اثربخشی آن ها را کاهش دهد.

تحریک مغز

گاهی اوقات از تحریک مغز برای درمان افسردگی های شدید استفاده می شود زیرا درمان های دیگر پاسخگو نبوده اند. از جریان های الکترومغناطیسی می توان برای تحریک نواحی خاصی از مغز برای بهبود و درمان علائم افسردگی استفاده کرد.

انواع تحریک مغز :

  • تحریک جریان مستقیم ترانس کرانیال (tDCS)
  • تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال مکرر (rTMS)
  • الکتروشوک درمانی (ECT)
  • تحریک عصب واگ

درمان  افسردگی با لیتیوم

اگر چندین داروی ضدافسردگی مختلف را امتحان کرده اید ولی تاثیری نداشته است، پزشک ممکن است علاوه بر درمان های فعلی، دارویی به نام لیتیوم را برای شما تجویز کند

انواع داروی لیتیوم

  • لیتیوم کربنات
  • لیتیوم سیترات

اگر سطح لیتیوم در خون شما خیلی زیاد شود، می تواند بدن شما را سمی کند. بنابراین بهتر است هر 3 ماه یکبار آزمایش خون انجام دهید، تا سطح لیتیوم بدن خود را در زمانی که دارو مصرف می کنید، بررسی کنید.

برای درمان افسردگی اساسی می توانید با مرکز مشاوره حس تحول تماس حاصل فرمایید.

مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *